Salsa

Salsa 1. stopnja
Plesalci se seznanijo z osnovami latinsko-ameriških plesnih ritmov, ki so afro-kubanskega izvora, hkrati pa spoznajo osnovne korake salse (mambo, rumba, dvojni stranski, korak nazaj, odprti korak nazaj, cross-over), ritem,štetje in osnovne obrate.

 

Salsa 2. stopnja
To je zelo pomembna stopnja, saj plesalec utrjuje in nadgrajuje osnovno znanje salse. Namenjen je vsem, ki so končali 1. stopnjo ali pa dlje časa niso plesali in želijo ponovno osvežiti znanje salse. Tečaj 2. stopnje traja 2 meseca.
Več poudarka je na preplesavanju in razumevanju ritma.

 

Salsa 3. stopnja
Namenjena je vsem, ki so opravili 2. stopnjo. Na tej stopnji se plesalci seznanijo z bolj kompleksnimi kombinacijami ter zahtevnejšim footworkom, potrebno je popolno razumevanje ritma ter obvladovanje telesa. Na 3. stopnji se izobražujete tja do enega leta.

 

Salsa 4. stopnja
Pridružijo se nam lahko plesalci, ki več kot eno leto intenzivno obiskujejo tečaje. Tečaj je sestavljen iz ogrevanja (body movement), zahtevnejšega footworka ter kombinacij. Plesalci 4. stopnje dobro poznajo ritem, zgradbo salsa glasbe, obvladajo tehniko obratov ter imajo popolno kontrolo nad svojim telesom.

Loading ..