Klara

73609_1582285471925_3425601_nPlesati je začela leta 1994 v plesni šoli Urška, kjer je šest let vztrajala pri jazz baletu. Ples je skozi osnovno šolo kombinirala z ritmično gimnastiko, kasneje pa je širi leta nadaljevala s hip hopom v plesni šoli Kazina. Skozi vsa ta leta, je pridobila veliko izkušenj z nastopanjem (Festival Lignano, Festival Zmigaj se, plesne prireditve po Ljubljani) in državnimi tekmovanji. Kmalu pa jo je pot spet zanesla nazaj v Urško, kjer se je navdušila nad družabnimi plesi.

Leta 2009 je prvič prestopila prag plesne šole Salsateca, vendar je bilo šele leto 2011 ključno za njeno nadaljnjo plesno pot. Takrat se je zaljubila v Bachato in Salso – za kar še danes krivi svoja idola, Ataco in La Alemano, ki sta s koreografijo ”Te Extraño” očarala mnoge. Njeni prvi plesni koraki Bachate so sprva potekali kar doma.

Po daljšem plesnem premoru je leta 2014 v plesu spet našla smisel življenja. Salsateca je postala njen drugi dom, plesalci pa njena družina. Takrat se je tudi prvič srečala s Kizombo – edinstvenim plesnim stilom, ki ga lahko razume le plesalec.

Je članica prve Kizomba show skupine v Sloveniji, Kiz’olution, s katero veliko nastopajo, tako doma kot v tujini. Je tudi članica Salsa show skupine Karel Flores. Od kar pleše se udeležuje mnogih plesnih festivalov (Summer sensual days, Croatian summer salsa festival, Salsa beach splash, Zagreb Valentine’s festival, Berlin salsa congress…), ki jo plesno in osebnostno izpopolnjujejo.

”Ko te ples začara, mu boš posvetil celo življenje!”

Loading ..